Noreco risikerer at misse låneforpligtigelser

Norske Noreco skal betale 600 mio. NKR i renter og afdrag til december, men ved ikke, hvor pengene skal komme fra. Meget alvorligt, siger direktør til Aftenbladet.
AF KATRINE GRØNVALD RAUN

Det norske olieselskab Noreco er i alvorlige problemer, lyder fra adm. direktør Svein Arild Killingland efter gårsdagens udmelding om millionnedskrivninger.

Sidste efterår var selskabet konkurstruet og har siden da forsøgt at mindske omkostningerne, men med faldende indtægter fra især Huntington-feltet på den britiske sokkel, ser det skidt ud:

"Der er ingen tvivl om, at vi er i en alvorlig situation," siger han til Aftenbladet.

Selskabet kan møde de kortvarige forpligtelser, men til december skal Noreco betale over 600 mio. NKR i renter og afdrag, og lige nu er det ikke klart, hvor pengene skal komme fra. Det er faldende produktion fra både feltet Oselvar og Huntington, som fik Noreco til at nedskrive felterne med hhv. 100 mio. NKR og 700 mio. NKR. Situationen fik i går bestyrelsesformand Morten Garman til at forlade sin post sammen med endnu et bestyrelsesmedlem.

"Nu er der behov for at finde en løsning, før afdraget falder i decemner. Derfor har vi engageret finansielle og juridiske rådgivere samt etableret kontakt med lånerepræsentanter og aktionærer for at finde en løsning. Der er fortsat betydelige værdier i selskabet, og der arbejdes på at finde forskellige løsninger. Men vi er åbne for realistiske løsningsalternativer," siger Svein Arild Killingland til Aftenbladet.

Leveret af EnergiWatch' søstersite ShippingWatch.

Noreco i frit fald på børsen

Formand forlader Noreco efter kæmpetab

Norsk glæde over massiv olieinteresse

Uheldsramt Nordsø-felt igen nede

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også