Japanere investerer milliarder i LNG-skibe

Japanske Mitsui & Co. har indgået en milliardaftale om at langtidschartre fem nye LNG-skibe, oplyser rederiet. Otte skibe er målet til transporter af LNG fra USA til Japan.
Foto: Gazprom
Foto: Gazprom
AF KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

Det japanske handelshus Mitsui & Co satser i den grad på transport af LNG (flydende naturgas) og har indgået en aftale om at langtidschartre fem nye LNG-skibe til maksimalt 3,7 mia. dollar (400 mia. japanske yen), oplyser rederiet. Aftalen løber fra 2017-2018 og maksimalt 25 år frem.

De fem skibe skal transportere LNG fra Cameron LNG Export Project i USA til Japan, der siden den store ulykke på atomkraftværket i Fukushima og den efterfølgende lukning af alle landets atmkraftværker er blevet meget interesseret i gas.

Handelshuset Mitsui & Co. planlægger desuden at chartre yderligere tre skibe. Tre af de i alt otte skibe kommer fra skibsejere, som Mitsui investerer i og øger selskabets flåde af LNG-skibe ejet sammen med andre partnere til 27 skibe.

Af de fem skibe skal det japanske konglomerats rederi Mitsui OSK Lines (MOL) stå for to, japanske NYK for et og skibsejere, som Mitsui har investeret i, for to.

"Mitsui vil styrke og ekspandere sin forretning på LNG-skibe ved at transportere LNG fra sine egne og tredjeparters LNG-projekter over hele verden og ved at akkumulere viden om at eje, befragte og drive LNG-skibe," skriver handelshuset i meddelelsen.

Artiklen er leveret af EnergiWatch' søstersite ShippingWatch.

Usikkert om skifergas er klimaets ven eller fjende

Her er Rambølls russiske scenarier

Shell vil finde formel på LNG-eventyr

Rusland stålsætter energisamarbejde med Kina

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs