EnergiWatch

Japanere investerer milliarder i LNG-skibe

Japanske Mitsui & Co. har indgået en milliardaftale om at langtidschartre fem nye LNG-skibe, oplyser rederiet. Otte skibe er målet til transporter af LNG fra USA til Japan.

Foto: Gazprom

Det japanske handelshus Mitsui & Co satser i den grad på transport af LNG (flydende naturgas) og har indgået en aftale om at langtidschartre fem nye LNG-skibe til maksimalt 3,7 mia. dollar (400 mia. japanske yen), oplyser rederiet. Aftalen løber fra 2017-2018 og maksimalt 25 år frem.

De fem skibe skal transportere LNG fra Cameron LNG Export Project i USA til Japan, der siden den store ulykke på atomkraftværket i Fukushima og den efterfølgende lukning af alle landets atmkraftværker er blevet meget interesseret i gas.

Handelshuset Mitsui & Co. planlægger desuden at chartre yderligere tre skibe. Tre af de i alt otte skibe kommer fra skibsejere, som Mitsui investerer i og øger selskabets flåde af LNG-skibe ejet sammen med andre partnere til 27 skibe.

Af de fem skibe skal det japanske konglomerats rederi Mitsui OSK Lines (MOL) stå for to, japanske NYK for et og skibsejere, som Mitsui har investeret i, for to.

"Mitsui vil styrke og ekspandere sin forretning på LNG-skibe ved at transportere LNG fra sine egne og tredjeparters LNG-projekter over hele verden og ved at akkumulere viden om at eje, befragte og drive LNG-skibe," skriver handelshuset i meddelelsen.

Artiklen er leveret af EnergiWatch' søstersite ShippingWatch.

Usikkert om skifergas er klimaets ven eller fjende

Her er Rambølls russiske scenarier

Shell vil finde formel på LNG-eventyr

Rusland stålsætter energisamarbejde med Kina

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs