Norsk olie-jobfest slut

Ledigheden er kraftigt stigende blandt norske olieingeniører.
Foto: Harald Pettersen - Statoil
Foto: Harald Pettersen - Statoil

Der er sket et markant stemningsskifte i den norske olieindustri, skriver det norske nyhedsmedie E24. Alene i 2014 er ledigheden blandt olieingeniører steget med 50 procent - dog fra et lavt niveau.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

I de seneste uger alene har den norske olieindustri varslet opsigelse af 4.000 ansatte, og blandt dem der fyrer er store selskaber som Aker Solutions og Statoil.

Der er dog langt fra tale om massearbejdsløshed blandt norske olieingeniører. Ifølge det norske ingeniørforbund er ledigheden blandt ingeniører fortsat kun på 1,1 procent.

Flere tusinde stillinger i fare

At de norske olieselskaber og underleverandører nu trækker i håndbremsen skyldes hovedsageligt en lav oliepris, der mindsker investeringslysten.

Tilbage i maj nedjusterede den norske oliesektor således forventningerne til investeringer i 2015, og siden er forventningerne kun blevet justeret marginalt op. Statoil alene har varslet investeringsbesparelser på 30 mia. norske kroner og øvrige besparelser på 8 mia. kroner frem mod 2016.

Nedgangen i aktiviteten betyder, at mindst 15 borerigge på norsk sokkel kan være uden opgaver næste år. Det bringer 13.500 job i fare, skriver norske medier.

Norge slutter op om EU-sanktioner mod Rusland

Statoil-chef advarer mod kollektiv depression

Norsk glæde over massiv olieinteresse

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også