Benzinkonge accepterer dom for kursmanipulation

Olaf Haahr opgiver at anke dom, der tildelte ham bøde og betinget fængsel.
Foto: Holger Bundgaard/Polfoto
Foto: Holger Bundgaard/Polfoto

Den 76-årige benzinmatador Olaf Haahr, der står bag Haahr Benzin, trækker sig fra en ankesag om kursmanipulation, som han blev dømt for i april i år.

"Jeg vil ikke bruge et til to år mere af mit liv på en sag, der er så latterlig. Når man når min alder, skal man vælge sine kampe med omhu, og jeg har andet at bruge min tid til," siger Olaf Haahr til Ugeavisen Vejle.

Dermed accepterer Olaf Haahr dommen fra byretten i Hjørring, der gav ham 60 dages betinget fængsel og 10.000 kr. i bøde for kursmanipulation.

Den farverige benzinkonge, der stiftede Haahr Benzin i 1960, har da også sit at se til. Tidligere i år satte han sine 40 discountanlæg til salg, og de er endnu ikke afhændet.

Alderen hjalp

Vejle-baserede Olaf Haahr er dømt for kursmanipulation med aktier i den krakkede Ebh Bank. Ifølge Nordjyske er det en enkelt handel fra 2008, hvor benzinkongen købte aktier for omkring 50.000 kr., der ligger til grund for sagen.

Haahr aftalte med ansatte i banken at købe aktierne til kurs 365, selv om handelskursen den dag lå på 345. Det var ifølge retten ulovligt, fordi det sendte vildledende signaler om markedsprisen på aktierne i Ebh.

Anklageren gik efter en dom for grov kursmanipulation, der normalt ender med ubetinget fængsel. Dommeren nøjedes med en afgørelse i forhold til den mindre skrappe værdipapirhandelslov. Retten henviste her til Olaf Haahrs alder, hans rene straffeattest og at der var tale om en enkeltstående handling.

"Alt kan købes, det er kun et spørgsmål om prisen"

Haahr Benzin sat til salg

Analyse: Derfor trækker Shell sig ud af Danmark

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også