EnergiWatch

600 nye oliefyringer rammer Norge

For fjerde gang på få uger skærer et selskab store lunser af staben i Norge. Denne gang er tyske Bilfingers nordiske datterselskab på spil.

Foto: Songa Offshore

Jobfesten i Norges oliebranche er forvandlet til noget, der ligner et fyringskapløb.

De seneste uger har selskaber som Transocean, North Atlantic Driling og Aibel annonceret i alt 585 fyringer og nu sætter olieingeniørerne i Bilfinger Industrier så tryk på med 600 afskedigelser i Norge.

Dermed præsenteres knap 1.200 norske oliefolk for fyringer i disse uger, hvilket er noget af en omvæltning i forhold til tidligere tider, hvor branchen i Norge kæmpede med at få besat ledige stillinger.

Nye fyringsrunder i olieselskaber

Med dagens melding fra Bilfinger skærer det tyske selskab mere end en tredjedel af selskabets ansatte i Norge. Trækket forklares med faldende aktivitet og et stramt fokus på omkostninger fra kunderne, som er blandt andre Statoil, der også har haft kniven fremme.

Nordmændene er ikke de eneste, der annoncerer fyringer i branchen for tiden. Senest har russiske Rosneft indikeret, at omkring 1.000 stillinger skal væk som følge af sanktioner fra Vesten i kølvandet på krisen i Ukraine.

Flere nedskæringer på vej

I starten af 2013 anslog NAV, den norske jobformidling, at landets oliebranche manglede at besætte 11.300 stillinger. Siden er hyringstoget vendt til et fyringstogt, der bekymrer de norske fagforeninger.

Arild Jenssen, chef for fagforeningen SAFE, sagde i august til offshore.no, at op mod 7.200 stillinger er i farezonen i Norge alene som følge af dalende efterspørgsel.

Alene Statoil skal være på vej med fyresedler til op mod 1.400 ansatte.

Statoil barberer op mod 1.400 stillinger

Verdo afskediger 18 medarbejdere

Endnu en norsk oliekæmpe fyrer 250

Massefyringer på vej i North Atlantic

Shell fyrer i Aberdeen

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs