Statoil vil lede efter olie i Nicaragua

Det norske olieselskab har indgået en aftale med et statsligt olieselskab i Nicaragua for at undersøge olie- og gasmuligheder i landet.
AF KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

Statoil har indgået en aftale med det det statslige nicaraguanske olieselskab Petronic, skriver Dagens Næringsliv. Aftalen vil åbne døren for at undersøge mulighederne for olie- og gasaktivitet i landet.

"Vi har underskrevet en samarbejdsaftale med Petronic for at se på mulighederne for at samarbejde om olie og gasaktivitet. Samtidig har vi sammen med Petronic sendt en forespørgsel til ministeriet for energi og miner om at åbne for forhandlinger om mulige offshorelicenser i Nicaragua," siger Knut Rostad til TDN Finans, skriver Dagens Næringsliv.

Rostad understrger, at det stadig er for tidligt til at træffe nogle beslutninger, og at det vil afhænge af, hvordan eventuelle forhandlinger går. Derfor er det ikke lige inden for den nærmeste fremtid, at Statoil vil gå i gang med at lede efter olie.

"Nicaragua er et uudforsket område, så det er for tidligt at sige noget om forventningerne til det, vi er i en tidlig fase og må se, hvordan forhandlingerne går. Vi har ikke foretaget nogen seismetikundersøgelser i området selv."

Nye fyringsrunder i olieselskaber

Statoil udvider Colombia-satsning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også


Foto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter