EnergiWatch

Halliburton indgår forlig på 6 milliarder i BP-sag

Det amerikanske selskab er gået med til at betale for rollen ved 2010-ulykken på Deepwater Horizon-platformen i den Mexicanske Golf.

Foto: Gerald Herbert

Det amerikanske olieserviceselskab Halliburton har tirsdag indvilget i at betale 1,1 mia. dollar (godt 6,2 mia. kr.) i et forlig relateret til selskabets rolle i den værste oliekatastrofe i USA's historie.

Det skriver Bloomberg News.

Flere millioner tønder olie strømmede fra BP's Macondo-brønd i Den Mexicanske Golf, efter at en eksplosion havde indtruffet på boreriggen Deepwater Horizon tilbage i april 2010. Halliburton er siden blevet beskyldt for defekt cementarbejde på brønden, før ulykken indtrak, skriver Bloomberg.

Forliget, der nu skal godkendes af United States District Court for the Eastern District of Louisiana, omhandler den betydeligste del af af anklagernes krav i forbindelse med Macondo-sagen.

Over 87 dage i 2010 lækkede brønden knap 5 mio. tønder olie eller noget nær 800 mio. liter.

Efter Deepwater Horizon: BP næsten i mål med strandrensning

BP blæser til kamp mod oliesagsøgere

BP's erstatningsfond tæt på at løbe tør

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs