EnergiWatch

Statoil vil have et USB-stik til undergrunden

Omkostningerne til udstyr er blevet for store, mener den norske oliekoncern, der derfor efterspørger fælles, internationale branchestandarder.

Statoil søger partnere til standarddans. Oliegiganten er træt af de stigende omkostninger fra leverandører med hver deres standarder og moduler, der ikke passer sammen. Derfor opfordrer normændene andre selskaber til at gå med i et samarbejde om at skabe fælles branchestandarder under vand.

”Statoil har flere end 500 undervandsbrønde, og halvdelen af produktionen kommer fra undervandsinstallationer. Omkostningerne er øget med 250 pct. de seneste 10-12 år. Derfor må vi finde alternativer. Undervandsinstallationer bliver en vigtig del af fremtiden, men vi har behov for standardiserede løsninger,” siger Statoils koncerndirektør for teknologi, Margareth Øvrum, til den norske avis Aftenbladet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs