EnergiWatch

Amerikansk olie rammer 93 dollar

Amerikansk befinder sig fortsat på et lavt niveau og koster i øjeblikket 93,9 dollar.

Oliepriserne ligger så godt som uændrede torsdag morgen i forhold til niveauet onsdag eftermiddag.

Onsdagens lageropgørelsen fra den amerikanske Energy Administration under Department of Energy gav i første omgang anledning til et prisfald, men markedet rettede sig igen i de efterfølgende timer, og det samlede resultat var et næsten uændret markedsniveau.

"Det ser ud til, at markedet har slettet næsten alle risikopræmier forbundet med de geopolitiske problemer, og vi er nu tilbage i en mere normal markedsbalance på baggrund af udbud og efterspørgsel. Efterspørgsels-billedet ser ud til at komme sig, og dermed står fordelingen uafgjort. Vi kan komme til at se en periode med stabilitet," siger chefstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

De amerikanske lagre af råolie faldt i sidste uge med 2,1 mio. tønder ifølge tallene fra det amerikanske energiministerium. Ifølge Bloomberg News var der ventet et fald på godt 0,9 mio. tønder.

Lagrene af benzin faldt med 1 mio. tønder, mens der her var ventet et fald på 1,4 mio. tønder. Lagre af destillater steg knap 1,3 mio. tønder, mens der var ventet et fald på godt 0,3 mio. dollar.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 102,65 dollar per tønde mod 102,80 dollar onsdag eftermiddag ved 17-tiden.

Den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 93,90 dollar mod 94,10 dollar per tønde onsdag eftermiddag.

Analytiker: Dongs olie- og gasforretning bekymrer på sigt

Norge har fundet olie for 600.000.000.000 kr.

Hvad er der mon galt med olien?

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs