Tidligere Mærsk-direktør tiltalt for kursmanipulation

En tidligere topchef i A.P. Møller-Mærsk koncernen er blevet tiltalt for at have begået kursmanipulation med aktier i forlaget Gyldendal.
Foto: Maersk Line
Foto: Maersk Line
AF RITZAU FINANS

Manipulationen har angiveligt fundet sted på årets sidste handelsdag, fire år i træk. Den tiltalte nægter sig skyldig.

Det skriver Berlingske Business.

Direktøren, der ifølge Berlingske har haft et betydeligt ansvar i Mærsk-koncernen, påbegyndte ifølge anklageskriften på børssvindlen, mens han stadig var ansat hos Mærsk.

Angiveligt skulle den tiltalte, på årets sidste handelsdag fra 2009 til 2012, have lagt flere bud ind på Gyldendals aktier for at skabe en kunstigt høj pris på papiret. Derefter foretog den tidligere direktør en række handler, for at skabe et kunstigt højt lukkeniveau for Gyldendal-aktien.

Dermed kunne den tiltalte bogføre sin aktiepost til en højere værdi, end den ellers stod til.

Den påståede manipulation skulle have fundet sted i både Gyldendals A- og B-aktier. Samlet har den tiltalte ifølge anklageskriften presset sin aktiepost i Gyldendal op med 3,4 mio. kr over de fire år. Strafferammen for kursmanipulation er seks til tolv måneders fængsel, med op til fire år for særligt graverende tilfælde.

Direktørens afgang fra Mærsk er ikke-relateret til den rejste sag og skyldtes ifølge Mærsk-koncernen forretningsmæssige grunde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter