EnergiWatch

Tidligere Mærsk-direktør tiltalt for kursmanipulation

En tidligere topchef i A.P. Møller-Mærsk koncernen er blevet tiltalt for at have begået kursmanipulation med aktier i forlaget Gyldendal.

Foto: Maersk Line

Manipulationen har angiveligt fundet sted på årets sidste handelsdag, fire år i træk. Den tiltalte nægter sig skyldig.

Det skriver Berlingske Business.

Direktøren, der ifølge Berlingske har haft et betydeligt ansvar i Mærsk-koncernen, påbegyndte ifølge anklageskriften på børssvindlen, mens han stadig var ansat hos Mærsk.

Angiveligt skulle den tiltalte, på årets sidste handelsdag fra 2009 til 2012, have lagt flere bud ind på Gyldendals aktier for at skabe en kunstigt høj pris på papiret. Derefter foretog den tidligere direktør en række handler, for at skabe et kunstigt højt lukkeniveau for Gyldendal-aktien.

Dermed kunne den tiltalte bogføre sin aktiepost til en højere værdi, end den ellers stod til.

Den påståede manipulation skulle have fundet sted i både Gyldendals A- og B-aktier. Samlet har den tiltalte ifølge anklageskriften presset sin aktiepost i Gyldendal op med 3,4 mio. kr over de fire år. Strafferammen for kursmanipulation er seks til tolv måneders fængsel, med op til fire år for særligt graverende tilfælde.

Direktørens afgang fra Mærsk er ikke-relateret til den rejste sag og skyldtes ifølge Mærsk-koncernen forretningsmæssige grunde.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs