EnergiWatch

Russisk oliegigant ramt af amerikansk låneembargo

Den statsejede russiske oliegigant Rosneft er blevet ramt af amerikansk låneembargo. Selskabet har nu bedt om statsstøtte på 200 mia. kr

Foto: Rosneft

Det statskontrollerede russiske olieselskab Rosneft er blevet overraskende hurtigt ramt af en amerikansk handelssanktion, som forbyder banker at låne selskabet penge i mere end 90 dage.

Det skriver Berlingske Business og Financial Times.

Så sent som for fem dage siden skrev Financial Times, at risikoen for Rosnefts likviditetspåvirkning af sanktionerne ville være "minimale", og Rosnefts finansdirektør, Svjatoslav Slavinskij, sagde i juli at selskabet ikke ville blive generet af sanktionerne, og at der i øvrigt ikke var planlagt låneoptagelse på mellemlang sigt.

Men i et brev fra koncernchef Igor Setjin i tirsdags har Rosneft nu bedt regeringen om fem forskellige former for hjælp, herunder at en statslig opsparingsfond køber nyudstedte obligationer fra Rosneft for halvanden billion rubler, eller godt 200 milliarder kr., samt får særlige udvindingsrettigheder, afgiftslettelser eller hjælp med finansiering af et nyt raffinaderi. Det skriver Berlingske Business.

En anonym embedsmand betegner over for den russiske erhvervsavis Vedomosti anmodningen som "skrækkelig", og vurderede, at regeringen sandsynligvis vil sige nej til anmodningen.

Frygt for Rosneft-aftale i North Atlantic Drilling

Gazprom får adgang til nyt gigantfelt

Rusland og EU aftaler energimøde

Opkøb i olieindustrien på højeste niveau i fem år

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs