Olieprisfald forlænges af svigtende efterspørgsel

Olieprisen er faldet til omkring 103 dollar pr. tønde på grund af vigende efterspørgsel.
AF RITZAU FINANS

Oliepriserne falder fredag morgen og forlænger torsdagens prisskred yderligere. Høje lagerbeholdninger og en vigende efterspørgsel er hovedfaktorer, mens en reduktion i den geopolitisk frygt får de spekulative investorer til at afvikle positioner beregnet på et stigende marked.

"Der er ingen problemer med leverancerne. Men forbruget er der ikke rigtigt. Der er ingen grund til, at prisen på olie skal fortsætte med at ligge på et højt niveau," siger investeringschef Jonathan Barratt fra Ayers Alliance Securities i Sydney til Bloomberg News.

De amerikanske lagre af råolie steg 1,4 mio. tønder i sidste uge ifølge statistikken fra det amerikanske energiministerium, DOE, onsdag. Analytikerne havde ventet et fald på 1,6 mio. tønder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 102,55 dollar per tønde mod 103,10 dollar torsdag eftermiddag ved 17-tiden.

Den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 95,75 dollar mod 96,30 dollar per tønde torsdag eftermiddag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også