EnergiWatch

Gazprom får adgang til nyt gigantfelt

Russiske Gazprom er blevet tildelt licens til et nyt gigantisk olie- og gasfelt i Barentshavet på 83.500 kvadratkilometer.

Foto: Gazprom

Det statskontrollerede russiske olieselskab Gazprom har vundet adgang til det gigantiske olie- og gasfelt Kheysovsky i Barentshavet. Det fremgår af et dekret, som den russiske regering har lagt ud på sin hjemmeside.

Kheysovsky-feltet dækker 83.500 kvadratkilometer og skønnes at indeholde mere end to billioner kubikmeter gas, 364 mio. tons olie og 32 mio. tons kondensat. Gazprom betaler 1,07 mia. rubler (ca. 163,9 mio. kr.) for licensen, fremgår det af en meddelelse fra Ruslands regering.

Den russiske regering har tildelt Gazprom den enorme licens uden først at sætte feltet til udbud. Rosneft, det andet statslige russiske olieselskab, blev i samme ombæring tildelt licens til Pritaymyrsky-feltet på 26.600 kvadratkilometer i Laptevhavet.

Kheysovsky har længe stået højt på Gazproms liste over ønskede oliefelter, og det statskontrollerede olieselskab ejer nu i alt 36 licenser i arktiske farvande, herunder 10 i Barentshavet og Pechorahavet. 

I sidste uge lykkedes det Rosneft, landets andet statslige olieselskab, at afslutte to kontrakter inden USA og EU's øgede sanktioner mod Rusland trådte i kraft.

Artiklen er leveret af vores søstersite ShippingWatch.

Analyse: Her er de bedste europæiske kriseknusere

Energisanktioner mod Putin rykker tættere på

Gaskrig: Ukraine nærmer sig bankerot

Russisk gaslukning fik europæiske gaspriser i vejret

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs