EnergiWatch

Investorerne er tilbage i oliemarkedet

Oliepriserne er steget en smule op til dagens offentliggøres af lagertal.

Der er ikke de store prisudsving i oliepriserne tirsdag morgen. Sidste uges prisskred fik en ende mandag, hvor de spekulative investorer igen trådte ind på arenaen for at købe billigt op, inden dagens og onsdagens lageropgøreler fra American Petroleum Institute og Department of Energy offentliggøres.

"Det har været en god kørselssæson. Det lægger en ganske god bund under prisen i øjeblikket," siger råvareanalytiker David Lennox fra Fat Prophets i Sydney til Bloomberg News.

De amerikanske råolielagre ventes at være faldet 1,5 mio. tønder til 365,9 mio. tønder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 105,50 dollar per tønde mod 105,40 dollar mandag eftermiddag ved 17-tiden.

Den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 98,40 dollar mod 98,30 dollar per tønde mandag eftermiddag.

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs