WWF: Olieudslip i Arktis kan skade i kæmperadius

Sker der et olieudslip fra et skib eller en brønd i Arktis, kan olien sprede sig op til 1000 km fra udslippet og forurene i den radius. Det fremgår af en ny undersøgelse fra WWF.
Foto: Christian Florian / DMI
Foto: Christian Florian / DMI
AF LOUISE VOGDRUP-SCHMIDT, SHIPPINGWATCH

WWF har i en ny undersøgelse sat fokus på, hvilke konsekvenser et olieudslip i Arktis kan have. Undersøgelsen viser, at sker der et olieudslip i Arktis, kan olie sprede sig 1000 km fra stedet ved udslippet.

Det skriver Reuters.

Det svarer til, at hvis olieudslippet sker i Canadas Beaufort Hav nordvest for den nordligste Canada, kan olien sprede sig gennem havis til Alaskas vestkyst.

Havet ved Arktis er blevet mere og mere interessant for rederier og olieselskaber i takt med, at klimaforandringerne har fået isen til at smelte i de nordlige egne. Dermed er faren for olieudslip fra skibe og oliebrønde blevet større.

"Udviklingen i Arktis er fyldt med risici, og at bore efter olie i Beaufort Hav er særligt risikofyldt, særligt på dybt vand. Dette arbejde vil sikre, at vi kan se, hvordan alle mindre udslip har store konsekvenser, og at disse potentielle konsekvenser virkelig indgår i planlægnings-beslutningerne," siger WWF Chief Executive for WWF-Canada til Reuters.

Shell i kæmpe olie-hattrick

250.000 vil have Lego til at droppe Shell-samarbejde

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også