EnergiWatch

WWF: Olieudslip i Arktis kan skade i kæmperadius

Sker der et olieudslip fra et skib eller en brønd i Arktis, kan olien sprede sig op til 1000 km fra udslippet og forurene i den radius. Det fremgår af en ny undersøgelse fra WWF.

Foto: Christian Florian / DMI

WWF har i en ny undersøgelse sat fokus på, hvilke konsekvenser et olieudslip i Arktis kan have. Undersøgelsen viser, at sker der et olieudslip i Arktis, kan olie sprede sig 1000 km fra stedet ved udslippet.

Det skriver Reuters.

Det svarer til, at hvis olieudslippet sker i Canadas Beaufort Hav nordvest for den nordligste Canada, kan olien sprede sig gennem havis til Alaskas vestkyst.

Havet ved Arktis er blevet mere og mere interessant for rederier og olieselskaber i takt med, at klimaforandringerne har fået isen til at smelte i de nordlige egne. Dermed er faren for olieudslip fra skibe og oliebrønde blevet større.

"Udviklingen i Arktis er fyldt med risici, og at bore efter olie i Beaufort Hav er særligt risikofyldt, særligt på dybt vand. Dette arbejde vil sikre, at vi kan se, hvordan alle mindre udslip har store konsekvenser, og at disse potentielle konsekvenser virkelig indgår i planlægnings-beslutningerne," siger WWF Chief Executive for WWF-Canada til Reuters.

Shell i kæmpe olie-hattrick

250.000 vil have Lego til at droppe Shell-samarbejde

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs