EnergiWatch

Benzin-klub afviser anklager om spam

BenzinRabat.dk tror stadig på, at det er muligt at opnå rabataftaler.

Q8 vil ikke være med i rabatklub. | Foto: Jens Panduro, Polfoto

"Spam er ulovligt, og det tager vi skarpt afstand fra. Vi har sendt op til fire mails i kvartalet det seneste år."

Initiativtageren til rabatklubben BenzinRabat.dk, Morten Sinding, afviser, at klubben spammer medlemmerne.

Rabatklubben så dagens lys for 10 måneder siden, da Morten Sinding meldte ud, at målet var at sikre medlemmerne 1 kr. i rabat per liter brændstof.

Over for epn.dk har flere af de tilmeldte dog givet udtryk for skuffelse og irritation over, at de endnu ikke har fået nogen rabat på benzin og diesel. Derimod har de fået masser af tilbud på el, energitjek, tagtjek, isolering og forsikringer.

Løbende information

Men det stemmer efter Morten Sindings mening ikke med virkeligheden.

"På forsiden af BenzinRabat.dk fortæller vi, at man som medlem modtager løbende information om forhandling af rabat og andre besparelser – ligesom det er beskrevet kort og klart i betingelserne, når man melder sig ind. Vi har sendt op til fire mails i kvartalet. Det er efter min mening ikke for meget," understreger Morten Sinding.

Han henviser også til, at det er gratis at være tilmeldt BenzinRabat.dk.

"Vi tilbyder den service, at vi forhandler på medlemmernes vegne om besparelser på brændstof. Så kan man sige, at prisen for at være med er, at vi også sender information om andre besparelser. Det er ikke skjult, men fremgår af vores forside," fortæller Morten Sinding.

Betaling for tilbud

Han oplyser, at BenzinRabat.dk tjener penge på at sende tilbud om andre besparelser. Det har også været et af kritikpunkterne.

Nogle medlemmer har over for epn.dk således antydet, at Morten Sinding foreløbig er den eneste, der har fået noget ud af rabatklubben. Benzinrabat er det derimod ikke blevet til.

"Det er rigtigt, at vi modtager kommission for nogle tilbud, men for andre gør vi ikke. Vi bringer dem alligevel, da de typisk giver nogle ekstra fordele til medlemmerne. De kommissionsgivende yder et tilskud til driften. Vi kunne bringe tusindvis af den slags tilbud, men det gør vi ikke. Vi screener markedet for de bedste - eksempelvis mulighed for forsikringstjek fra testvindende forsikringsselskab," forklarer Morten Sinding.

Bliver det overhovedet til noget?

Mandag gav et af de utilfredse medlemmer, Søren Vittarp fra Vejle, udtryk for, at han tvivlede på, at der overhovedet ville ske noget med benzinrabatterne.

Morten Sinding erkender, at processen er trukket ud.

"Vi har ført et højt informationsniveau over for medlemmerne og har tidligere detaljeret kunne fortælle om rabatter, der ville stige i takt med køb af brændstof.

Men vi har desværre også måtte fortælle om udskudte deadlines, hvilket har gjort processen længere end forventet, og det er selvfølgelig frustrerende. Det har måske været en fejl, at vi har været så inkluderende," siger Morten Sinding.

Han tilføjer, at informationerne er sendt ud i god mening.

"Vi har blot ønsket at dele det, når vi nærmede os et delmål. At det så efterfølgende desværre ikke er blevet realiseret inden for den forventede tidsramme, har været ude af vores hænder."

Også positive kommentarer

Samtidig henviser han til, at der ikke kun er kritiske røster på Trustpilot, hvor der har været bedømmelser af BenzinRabat.dk.

Han henviser bl.a. til Bent Thougaard, der bl.a. skriver:

"Jeg er også medlem af BenzinRabat.dk og har været det siden september 2013. Undrer mig også over, at der ikke sker noget på benzinfronten, men det er garanteret et stort og møjsommeligt arbejde at få i stand.

Alle de såkaldte spammails kan man jo bare ignorere. Jeg vil ikke kalde dem spammails. Det koster jo trods alt ikke noget. Og så synes jeg også, at man skal være yderst varsom med at kalde firmaet for et fupfirma. Det er jo ikke bevist på nogen måde.

Jeg venter stadig på benzinrabatten, men har til tider tvivlet på, om det nogensinde kommer i stand. Hvis det ikke gør, har det jo trods alt ikke kostet mig noget."

Hvad skete der med Q8-aftale?

Morten Sinding har tidligere over for epn.dk oplyst, at der bl.a. var indgået en aftale med benzinselskabet Q8. Men det blev mandag afvist af Q8.

Til det siger Morten Sinding nu:

"Jeg kommenterer normalt ikke på forhandlingsprocessen i nogen sammenhæng, men jeg kan blankt afvise, at jeg skulle have udtalt mig usandt - hverken over for medlemmer eller over for epn.dk."

Stadig tro på aftaler

Han tror stadig på, at det vil være mulig at opnå rabataftaler med benzinselskaber.

"Det er ikke mit indtryk, at der ikke er brændstofselskaber, som vil give forbrugerne de samme fordele, som indtil nu har været forbeholdt erhvervsbilisterne.

Vi oplevede en tilsvarende modvilje, da vi i sin tid skabte konkurrence på elmarkedet med El-Forbundet.dk. Øget konkurrence er måske ikke i selskabernes interesse, men forbrugerne vinder altid til sidst – det vil de også gøre her," siger Morten Sinding.

Mere fra EnergiWatch

Ukrainsk energiselskab ramt af cyberangreb

Russiske hackere har angiveligt udført et cyberangreb mod Ukraines største privatejede energiselskab DTEK Group. Målet har været destabilisering, lyder det fra det ukrainske selskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs