Olie-pris falder på udsigt til mere eksport

For tiende dag i træk falder prisen på WTI-olie, efter at nye data onsdag viste, at de amerikanske benzinlagre steg med 0,6 pct.
AF RITZAU FINANS

Prisen på Brent-olie faldt og lukkede på det laveste niveau i to måneder, efter at Libyen, indehaver af Afrikas største reserver af råolie, har meddelt, at eksporten gradvist vil blive øget. Det sker efter, at regeringen har genvundet kontrol over oliefelter, der tidligere var kontrolleret af oprørere. Samtidig er eksporten af olie fra Irak upåvirket af urolighederne, der endnu ikke har spredt sig til den sydlige del af landet.

For tiende dag i træk falder prisen på WTI-olie, efter at nye data onsdag viste, at de amerikanske benzinlagre steg med 0,6 pct. i den forgangne uge mod en ventet stigning på 0,5 pct., hvilket tyder på reduceret efterspørgsel i landet.

"Vi ser ikke den forventede stigning i forbrug," siger Jonathan Barratt, chef for investeringer hos Ayers Alliance Securities i Sydney, til Bloomberg News.

Det amerikanske forbrug af olie er normalt højest mellem Memorial Day den 26. maj og frem mod starten af september, og de nye tal tyder derfor på et svagt forbrug i USA.

Prisen på WTI-olie er faldet til 108,21 dollar per tønde torsdag morgen fra 108,49 dollar per tønde onsdag omkring kl. 17, mens Brent-olie er faldet til 101,81 dollar per tønde fra 102,72 dollar per tønde.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Photo: Ørsted

Havnearbejdere protesterer over Ørsted

For abonnenter