EnergiWatch

Fronterne trækkes op i spillet om danske gasmilliarder

Danmarks undergrund indeholder potentielt nogle af Europas største forekomster af skifergas. Kritikere mener, at indvindingen af gas vil skade miljøet og den grønne omstilling, men de ved også, at modstand er op af bakke.

Foto: LM Wind Power

Jagten på skifergas er blevet et kontroversielt emne, der i den grad deler tilhængere og modstandere i hver sin lejr. Debatten fik ny næring den 25. juni, hvor byrådet i Frederikshavns Kommune gav lov til den første danske prøveboring efter skifergas.

Med tilladelsen har franske Total sammen med den danske stats olieselskab, Nordsøfonden, nu indledt de praktiske forberedelser til at etablere en boreplads i Dybvad ved Frederikshavn.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs