EnergiWatch

Mærsk-direktør: Stop for frasalg, tid til investeringer

Der er slanket nok i A.P. Møller-Mærsk-koncernen for nu, lyder det fra finansdirektør Trond Westlie.

Foto: PR

Efter et intenst år med frasalg for over 24 mia. kr. af alt fra skibe, ejendomme og Dansk Supermarked, siger Mærsks finansdirektør Trond Westlie nu stop for frasalgsbølgen. Nu skal der investeres i stedet, mener han.

Det skriver dagbladet Børsen.

For 2013 var målet for Mærsk-koncernen at sælge tilstrækkeligt fra til at nedbringe mængden af investeret kapital med 3-5 pct., hvilket blev mere end nået.

Efter de mange succesfulde frasalg af tankskibe, jernbaneselskaber, transportvirksomheder og aktieposter i Dansk Supermarked, samt DFDS, blev den investerede kapital nedbragt med 8 pct. i 2013, svarende til knap 24 mia. kr. Det var over al forventning, ifølge Trond Westlie.

"Det var langt mere, end vi havde turdet håbe på, og 2013 endte dermed som et exceptionelt succesfuldt år i indsatsen for at slanke konglomeratet. Det er klart, at et så markant resultat inspirerer organisationen, da det er et eksempel på, hvor vigtigt det er at have konstant fokus på kun at have sin kapital bunder de steder, hvor det forventede afkast er størst, udtaler Trond Westlie til dagbladet Børsen.

Mærsk sætter dato på nye superrigge

Mærsk lægger Nordsø-ordre

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs