Statoil barberer op mod 1.400 stillinger

Som del af en stor spareplan forsvinder en masse job i det norske selskab, skriver Aftonposten.
Helge Lund, CEO Statoil | Foto: Ivar Langvik - Statoil
Helge Lund, CEO Statoil | Foto: Ivar Langvik - Statoil
AF TOMAS KRISTIANSEN, SHIPPINGWATCH

Medarbejderne i den norske energikæmpe Statoil må endnu en gang forberede sig på store nedskæringer, og denne gang er der helt op imod 1.400 stillinger i farezonen, skriver den norske avis Aftenposten.

Jannik Lindbæk, som er leder af Statoils afdeling for medierelationer, forklarer, at der har været arbejdet med planen i halvandet år, men at der endnu har ikke har været oplyst om detaljer i planen.

Men nu viser det sig, at der er kig på mellem 1.100 og 1.400 stillinger, og at Statoil ikke kan udelukke, at der bliver tale om deciderede afskedigelser.

Statoil vil hente godt 30 mia kr på nye sparemål

Reduktionerne er en del af den besparelsesplan, som selskabet er i gang med, og som indeholder 25 forskellige områder, som skal være gennemført inden 2016.

"Selskabet har en årlig, naturlig afgang på mellem 800-1000 stillinger. Det giver selskabet et stort, internt stillingsmarked," siger Jannik Lindbæk til avisen, men tilføjer, at man ikke kan afvise, at der bliver tale om fyringer.

Statoil har i år bremset op for sine investeringer på linje med andre store energiselskaber. En af udfordringerne for det norske energiselskab er det høje lønniveau i Norge.

Denne artikel er leveret af vores søstersite ShippingWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs