EnergiWatch

Morgan Stanley hæver Mærsk-kursmål

Analytikerne hos Morgan Stanley har hævet kursmålet for Mærsk til 14.100 kr. - aktien handles i øjeblikket til kurs 14.270.

Analytikerne hos Morgan Stanley har opjusteret estimaterne for A.P. Møller - Mærsks indtjening de kommende år, og det munder ud i et nyt, forhøjet kursmål på 14.100 kr. mod tidligere 12.200 kr.

Det sker dog ikke på baggrund af selskabets olie- og gasaktiviter men udviklingen inden for shippingbranchen.

Estimatet for nettoresultatet i 2016 er hævet med 14 pct. og inkluderer omkostningsbesparelser på 500 mio. dollar fra P3-alliancen, som blandt andet afventer en kinesisk godkendelse.

Mærsk-aktien klarer sig ifølge Morgan Stanley godt, og det skyldes ifølge banken, at investorerne starter med at indregne effekterne af de besparelser på et trecifret millionbeløb i dollar, som Mærsk har givet udtryk for kan realiseres gennem P3.

Morgan Stanley forholder sig dog forsigtig, og begrunder det med, at aktien allerede reflekterer tæt ved 1 mia. dollar i omkostningsbesparelser i container shipping-segmentet.

Derudover kan omkostningsbesparelser blive opvejet af pres i raterne inden for containershipping, og banken vurderer, at Mærsk-aktien i øjeblikket handler med sin berettigede præmie til sine peers.

Derfor kan det på nuværende tidspunkt ikke blive til mere end anbefalingen "equal-weight".

Mærsk B-aktien ligger fredag formiddag i kurs 14.270 kr. efter en stigning på 0,1 pct.

Mere fra EnergiWatch

Udkast til el-loft vækker utilfredshed

Den foreløbige udmøntning af el-loftet, som Energi- og Skatteministeriet har arbejdet på, mens Danmark har ventet på en ny regering, er diskriminerende og har mangler, mener man hos Dansk Erhverv.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs