EnergiWatch

Medie: Iransk olieeksport op på trods af sanktioner

Den iranske olieeksport er steget, selvom landet er underlagt sanktioner for netop olieeksport, skriver Bloomberg.

Nyhedsbureauet Bloomberg har med information fra forskellige energidatabaser regnet sig frem til, at Irans eksport af råolie og kondensat er steget med 28 pct. i år. Det er et stort tal set i forhold til, at hele den vestlige verden har sanktioner mod eksport af råolie fra landet, skriver Bloomberg.

Spørgsmålet om sanktionerne var i går oppe i den amerikanske kongres i går, men uden at få andre ord med på vejen end, at politikerne forventer, at niveauet af iransk råolie ligger inden for de fastsatte grænser.

Den iranske eksport kan kun modtages af seks lande i hele verden, da alle andre har lukket for sin import. Det er Indien, Kina, Japan, Sydkorea, Tyrkiet og Taiwan som ikke har sanktioner mod Iran.

Sanktionerne fra USA har været i kraft siden 2011, men 20. januar i år blev der lempet op for nogle af sanktionerne, og det fik fem rederier til straks at sætte sig ind på den iranske marked, skrev Seatrade Global tidligere på året.

Den åbning kom kort før, at tidligere oliemonopoler nu er ved at åbne deres olie- og gasindustri for andre investorer og vestlige selskaber. I Mexico har udenlandske energiselskaber ikke haft adgang siden 1938, men det står til at blive ændret med kommende reformer, og det samme gælder for lande som Irak, Iran, Algeriet og Libyen.

Opec skal øge olieproduktionen

Dansk skifergas-chef: Fra Nigeria til Nyhavn

Flaskehalse kan presse oliepriserne

USA svømmer i olie

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs