Højere oliepriser i løbet af pinsen

Stigende kinesisk import giver højere oliepriser.
AF RITZAU FINANS

Der er højere priser på olie tirsdag morgen i forhold til før pinsen. Stigende import fra kinesisk side giver handlerne anledning til at øge priserne, mens der ses frem mod dagens og morgendagens lagerdata fra henholdsvis American Petroleum Institute og Department of Energy.

Lagerbeholdningerne ventes at blive påvirket af reducerede forsyninger, mens den amerikanske kørselssæson samtidig estimeres at trække lagerne ned.

"Olielager-opgørelsen vil være helt central. Brent er stødt på et loft på 110 dollar per tønde set fra et teknisk synspunkt, mens West Texas har fået lidt mere plads til at bevæge sig op omkring 105,25 dollar," siger chefstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

Den kinesiske import af råolie var på 26.080.000 tons i maj mod 27.880.000 tons i den foregående måned. Men ses der på perioden januar til maj steg import af råolie til 128.690.000 tons. Og i forhold til samme periode i 2013, er det en stigning på 11,1 procent.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsag morgen 109,30 dollar, hvor den fredag inden pinse stod i 108,80 dollar per tønde midt på eftermiddagen.

En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster tirsdag morgen 104,85 dollar mod en pris på 102,80 dollar fredag ved 17-tiden.

Ny rapport: Deepwater Horizon-katastrofe kan ske igen

Dansk olieforening tvivler på behov for øget tilsyn

Nordsøfonden: Ny DUC-model betaler sig

Olien siver ud af Repsol

Shell skal lokke køber med trecifret millionunderskud

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også