EnergiWatch

Kina-data holder hånden under olien

Gode tegn fra den kinesiske økonomi er med til at fastholde olieprisen.

Foto: Harald Pettersen - Statoil

Der er svingninger i oliepriserne, men markedet bevæger sig ikke meget, og handlen foregår i snævre intervaller tirsdag morgen.

Gode data fra den kinesiske økonomi får yderligere et skub, efter at de officielle data for såvel fremstillingssektoren som servicesektoren viser tegn på fremgang.

Det får investorerne til at håbe på, at de tiltag, som de kinesiske myndigheder har igangsat, vil stabilisere den økonomiske vækst og støtte op om væksten, således at målet om en acceleration til et vækstniveau på omkring 7,5 pct. vil lykkes.

De kinesiske officielle Purchasing Managers Index for fremstillingssektoren steg til 50,8 i maj fra 50,4 i april og for servicesektoren var der en stigning til 55,5 fra 54,8 i april.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 108,90 dollar, hvor den mandag eftermiddag stod i 109,05 dollar per tønde.

En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster tirsdag morgen 102,50 dollar mod en pris på 102,55 dollar mandag ved 17-tiden.

Atlantic Petroleums produktion faldt i maj

Seadrills ordrebog når 20 mia USD

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs