Kina-data holder hånden under olien

Gode tegn fra den kinesiske økonomi er med til at fastholde olieprisen.
Foto: Harald Pettersen - Statoil
Foto: Harald Pettersen - Statoil
AF RITZAU FINANS

Der er svingninger i oliepriserne, men markedet bevæger sig ikke meget, og handlen foregår i snævre intervaller tirsdag morgen.

Gode data fra den kinesiske økonomi får yderligere et skub, efter at de officielle data for såvel fremstillingssektoren som servicesektoren viser tegn på fremgang.

Det får investorerne til at håbe på, at de tiltag, som de kinesiske myndigheder har igangsat, vil stabilisere den økonomiske vækst og støtte op om væksten, således at målet om en acceleration til et vækstniveau på omkring 7,5 pct. vil lykkes.

De kinesiske officielle Purchasing Managers Index for fremstillingssektoren steg til 50,8 i maj fra 50,4 i april og for servicesektoren var der en stigning til 55,5 fra 54,8 i april.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 108,90 dollar, hvor den mandag eftermiddag stod i 109,05 dollar per tønde.

En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster tirsdag morgen 102,50 dollar mod en pris på 102,55 dollar mandag ved 17-tiden.

Atlantic Petroleums produktion faldt i maj

Seadrills ordrebog når 20 mia USD

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også