EnergiWatch

Norge afviser arktisk protest fra Greenpeace

Statoil kan indlede olieaktiviteter i Apollo-området i Barentshavet, efter at norske myndigheder har afvist en appel fra Greenpeace.

Foto: Transocean

Det norske klima- og miljøministerium har afvist en appel fra Greenpeace, der mener, at Statoil bryder retningslinierne for olieudvinding i Barentshavet. Nu vil Statoil indlede aktiviteter i det såkaldte Apollo-område i Barentshavet, oplyser selskabet.

Aktivister fra Greenpeace gik i sidste uge ombord på boreriggen Transocean Spitsbergen, der var undervejs til Apollo, hvor der ifølge Statoil er boret over 100 brønde inden for de sidste 34 år, ligesom området er velkendt af det norske olieselskab.

Til Dagens Næringsliv sagde udforskningsdirektør i Statoil Irene Rummelhoff fredag, at det har kostet selskabet omkring 7,5 mio. norske kroner om dagen, at Greenpeace siden tirsdag har blokeret for selskabets boring.

Greenpeace-aktivister besatte Statoil-platform

Greenpeace går ombord på Statoil-rig

Mere fra EnergiWatch

Norge slynger over 50 nye olielicenser ud

Den norske oliekæmpe Equinor tegner sig for godt halvdelen af alle nye licenser på norsk sokkel, hvor der fortsat er stor interesse for at finde nye olie- og gasforekomster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs