Bunker-chef: Flot resultat med svær sammenligning

OW Bunkers topchef Jim Pedersen er godt tilfreds med det første regnskab efter børsnoteringen.
AF RITZAU FINANS

OW Bunker-direktør Jim Pedersen er en tilfreds mand efter den nordjyske virksomheds første regnskab som børsnoteret selskab.

OW Bunker, der lever af at købe og sælge skibsbrændstof, kom på børsen den 28. marts og aflagde derfor onsdag sit første kvartalsregnskab til offentligt skue.

Det viste en stor stigning i brændstofvolumen, som dog blev opvejet af et fald i bruttooverskuddet. Ikke desto mindre var overskuddet - når man ser bort fra de godt 55 mio. kr., det kostede at gå på børsen - højere end nogensinde i kvartalet.

OW Bunker indleder børslivet med dyre startudgifter

"Det første kvartal for 2013, vi sammenligner os med, var det bedste første kvartal vi har haft historisk, og det har vi været i stand til at overgå. Det synes jeg faktisk er flot," siger Jim Pedersen til Ritzau Finans efter regnskabet.

Det faldende bruttooverskud - der dykkede 3 pct. trods en volumenstigning på 15 pct. i kvartalet - skal mere forklares med regnskabsteknik end svaghed i markedet eller OW Bunkers præstation, mener han.

"IFRS-reglerne (de regnskabsregler, man skal følge på børsen, red.) og den måde, vi afdækker risiko på, gør, at vi ikke kan optage det i regnskabet som hedging, men som derivater. Så vi skal indtægt- og udgiftsføre papirerne, men ikke nødvendigvis den underliggerne fysik," siger OW Bunker-direktøren, og fastslår:

"Jeg vil fastholde, at det er et stærkt resultat. Historisk set var indtjeningen per ton meget høj i første kvartal af 2013, og det, vi har leveret i år, ligger nogenlunde på linje med den historiske indtjening."

Børsnoteringens udgifter er desuden i store træk overstået, så de ikke vil påvirke resten af året i nævneværdig grad, siger Jim Pedersen.

EU-regler kan gøre ondt på OW Bunker 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også