EnergiWatch

Ny godkendelse skal sikre vækst for Maersk Oil

Både de norske og britiske myndigheder har godkendt Maersk Oils udbygning af oliefelterne Flyndre/Cawdor, bekræfter selskabet. Det giver håb for vækstambitionerne.

Foto: Maersk

Maersk Oil har fået de britiske og norske myndigheders godkendelse af udbygningsplanen for oliefelterne Flyndre/Cawdor, der strækker sig over grænsen mellem de to lande, bekræfter selskabet i en meddelelse. En meget vigtig godkendelse for de videre vækstambitioner:

"Godkendelse af planen understøtter vores langsigtede strategi for vækst og vores mål om at fordoble produktionen i den britiske del af Nordsøen i 2020. Sammen med godkendelsen af feltudbygningen af ​​Balloch i 2013, understreger Flyndre / Cawdor vores momentum i arbejdet for at finde muligheder i vores stærke portefølje i Nordsøen," siger Martin Rune Pedersen, administrerende direktør for Maersk Oil i Storbritannien, i en meddelelse.

Flyndre-feltet forventes at nå en produktion på 10.000 tønder olie dagligt, mens skudsmålet lyder på 5.000 tønder om dagen fra Cawdor.

Af meddelelsen fremgår det desuden, at selskabet venter at investere omkring 300 mio. pund i udviklingen af oliefelterne.

Maersk Oil sidder på 73,66 pct. af Flyndre-oliefeltet og 60,6 pct. af Cawdor-feltet.

Maersk Oil får grønt lys til ny milliardinvestering

Hvor høj er prisen for at gøre forretning ude i den store verden?

Vil bore efter olie med vindmøller

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs