EnergiWatch

OW Bunker indleder børslivet med dyre startudgifter

Også før udgifterne til børsnotering var der dog lidt tilbagegang at mærke med et mindre bruttoresultat i 1. kvartal 2014.

Foto: Arkivfoto

OW Bunkers første regnskab som børsnoteret selskab præges i høj grad af selve børsnoteringen.

Særlige poster udgjorde nemlig en stor omkostningspost, der var med til at presse resultatet ned i forhold til samme kvartal sidste år. Det fremgår af OW Bunkers regnskab for første kvartal af 2014, hvor selskabet kom på børsen i slutningen af marts.

Også før udgifterne til børsnotering var der dog lidt tilbagegang at mærke.

I kvartalet landede OW Bunker nemlig et bruttoresultat på 56,7 mio. dollar, hvor det i første kvartal af 2013 var på 58,4 mio. dollar.

De særlige poster udgjorde 10,1 mio. dollar i udgifter - mod 1,7 mio. dollar i første kvartal af 2013 og 1,3 mio. dollar i hele resten af 2013 - så driftsresultatet, EBIT, faldt til 15,7 mio. dollar fra 25,2 mio. dollar.

Bundlinjen viste 10,1 mio. dollar i overskud efter skat mod 16,0 mio. dollar i samme kvartal af 2013.

OW Bunkers omsætning steg desuden til 4,47 mia. dollar i kvartalet mod 4,16 mia. dollar i første kvartal af 2013, mens selskabets volumen steg 15 pct. til 7,7 mio. ton brændstof fra 6,7 mio. ton.

OW Bunker venter fortsat at øge sin volumen i 2014 med 10 pct., og at resultatet som minimum stiger lige så meget som volumen - fraregnet særlige poster.

EU-regler kan gøre ondt på OW Bunker

OW Bunker-familier deler en lille milliard

Fond får stor gevinst på OW Bunker 

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs