EnergiWatch

OW Bunker indleder børslivet med dyre startudgifter

Også før udgifterne til børsnotering var der dog lidt tilbagegang at mærke med et mindre bruttoresultat i 1. kvartal 2014.

Foto: Arkivfoto

OW Bunkers første regnskab som børsnoteret selskab præges i høj grad af selve børsnoteringen.

Særlige poster udgjorde nemlig en stor omkostningspost, der var med til at presse resultatet ned i forhold til samme kvartal sidste år. Det fremgår af OW Bunkers regnskab for første kvartal af 2014, hvor selskabet kom på børsen i slutningen af marts.

Også før udgifterne til børsnotering var der dog lidt tilbagegang at mærke.

I kvartalet landede OW Bunker nemlig et bruttoresultat på 56,7 mio. dollar, hvor det i første kvartal af 2013 var på 58,4 mio. dollar.

De særlige poster udgjorde 10,1 mio. dollar i udgifter - mod 1,7 mio. dollar i første kvartal af 2013 og 1,3 mio. dollar i hele resten af 2013 - så driftsresultatet, EBIT, faldt til 15,7 mio. dollar fra 25,2 mio. dollar.

Bundlinjen viste 10,1 mio. dollar i overskud efter skat mod 16,0 mio. dollar i samme kvartal af 2013.

OW Bunkers omsætning steg desuden til 4,47 mia. dollar i kvartalet mod 4,16 mia. dollar i første kvartal af 2013, mens selskabets volumen steg 15 pct. til 7,7 mio. ton brændstof fra 6,7 mio. ton.

OW Bunker venter fortsat at øge sin volumen i 2014 med 10 pct., og at resultatet som minimum stiger lige så meget som volumen - fraregnet særlige poster.

EU-regler kan gøre ondt på OW Bunker

OW Bunker-familier deler en lille milliard

Fond får stor gevinst på OW Bunker 

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs