EnergiWatch

Platformsordre giver sjællandsk isoleringskoncern stort underskud

En fejlslagen ordre til en norsk boreplatform er hovedårsagen til, at Norisol lander et minus på næsten 40 mio. kr. i 2013.

Foto: Marit Hommedal - Statoil

2013 blev et skidt år for isoleringsfirmaet Norisol, der har base i Skælskør. Børsen skriver i dag, at selskabet, der har vækstet voldsomt i de seneste år og nu har en omsætning på lige under 1 mia. kr., er kommet ud af 2013 med et underskud på 36,6 mio. kr. mod et minus på 7,3 mio. kr. i 2012.

Det store underskud kan hovedsagligt tilskrives en norsk ordre fra Kværner vedrørende isoleringsarbejde på boreplatformen Eldfisk, som Norisol gav et fast tilbud på, men som blev meget dyrere for den danske virksomhed.

"Det stærkt utilfredsstillende resultat for 2013 har fået ledelsesmæssige konsekvenser, og vi arbejder med selskabet for at udvikle det med salg for øje. Men vi har ikke travlt; selskabet skal først ind i en god gænge," udtaler Ib Mardahl-Hansen, der er adm. direktør for kapitalfonden Dansk Erhvervsinvestering under Maj Invest, som er selskabets største aktionær.

De personalemæssige konsekvenser er dog sket på projektlederniveau og er ikke den direkte årsag til, at den tidligere adm. direktør, Peter Stenderup, stoppede ved årsskiftet, forlyder det. Ny mand i spidsen for Norisol er Carsten Hoeck.

Rockwool på tilbagetog i Kina - dropper fabriksplaner 

Rockwool investerer i knuste toiletter i Hobro 

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs