EnergiWatch

Dong afviser kritik af underbetalte rumænere

Hvor er dokumentationen, spørger Dong Energy, efter at 3F har beskyldt energiselskabet for at bruge rumænere til 40 kr. i timen.

Foto: DONG Energy

40 kr. i timen. Så meget skulle 84 rumænske bygningsarbejdere angiveligt arbejde for via entreprenører på udbygningen af Dong Energys råolieterminal i Fredericia.

"Vi afventer at få dokumentation fra underentreprenører og deres underentreprenører. Men ud fra de oplysninger, vi har i dag, så vil vi alene for 84 rumænerne hos det rumænske firma Irem Servicii stille krav om efterbetaling af ca. 14 millioner kroner. Det drejer sig om for skyldig løn, overarbejde, feriepenge og pension i otte måneder," lød det i går fra formanden for Byggegruppen i 3F Fredericia, Jan Holm Nielsen.

3F undersøger også løn- og arbejdsvilkårene for yderligere 200 udenlandske ansatte i det italienske firma Solesi.

Men ifølge Dong Energy selv er der ikke noget at komme efter.

”Dong Energy kræver i udbud og kontrakter, at alt arbejde foregår på danske løn og arbejdsvilkår, og vi har pålagt vores leverandører, at forholdene skal være i orden. Dette er et uomgængeligt krav, og vi har ikke set nogen form for dokumentation for 3F’s oplysninger,” udtaler vice president i Dong Energy, Jens Jakobsson, på selskabets egen hjemmeside.

”Vi har gennem en periode haft en konstruktiv dialog med 3F, og vi er glade for, at flere underleverandører har indgået tiltrædelsesoverenskomst med 3F. Alle nye virksomheder på projekterne får desuden udleveret kontaktoplysninger til den relevante danske fagforening med henblik på at sikre, at løn- og arbejdsforhold er i orden,” lyder det videre fra Jens Jakobsen.

Olieterminalen er en del af Dongs store udvidelse af Hejrefeltet i Nordsøen, og det er det amerikansk-hollandske selskab CB&I, der har hovedentreprisen.

Selskabet har hyret det italienske firma Irem s.p.a. som underentreprenør. Firmaet har sit italienske datterselskab Solesi s.p.a. med omkring 200 ansatte som underentreprenør. Endnu et led i kæden af underentreprenører er det rumænske firma Irem Servicii s.r.l.

Fagforbund: Dong betaler rumænere 40 kroner i timen

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs