EnergiWatch

Nu kommer offshore-robotterne

I fremtiden kan computere, robotter og anden teknologi erstatte alt fra dykkere til hele olieboreplatforme. Der er potentiale i den teknologiske undervandsbølge, lyder det fra branchenetværket Danish SubSea Network.

Foto: Songa Offshore

I Esbjerg arbejder et par ihærdige dykkere på højtryk med test, forbedringer og idéudvikling. Firmaet Ship Maintenance Underwater (SMU) har i flere år taget iltflasken på ryggen og rengjort skibe under vandet. Men lyse ideer og lysten til at finde på en smartere løsning end det traditionelle dyk førte til konstruktionen af en Rov – Remotely Operated Vehicle – eller på godt dansk: et undervandsfartøj, der blandt andet kan udføre rengøring af skibene på de store dybder via et kabel.

"Det hele startede med en interesse og nysgerrighed for at bygge og udvikle. Det greb om sig, og projektet er vokset med tiden. Vi diskuterede, om det virkelig kunne passe, at man ikke kunne udvikle et system, som var bedre til at afrense eksempelvis skibe og fundamenter end det, der allerede eksisterede," fortæller Lars Hedegaard Petersen fra SMU og fortsætter:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ukrainsk energiselskab ramt af cyberangreb

Russiske hackere har angiveligt udført et cyberangreb mod Ukraines største privatejede energiselskab DTEK Group. Målet har været destabilisering, lyder det fra det ukrainske selskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs