EnergiWatch

Atlantic Petroleum når forventningerne

Produktionen af olie fra Atlantic Petroleums felter går lidt bedre end ventet.

Foto: Tullow Oil

Atlantic Petroleum producerede nogenlunde som ventet i første kvartal, hvor oliepriserne til gengæld var højere end ventet ved årets begyndelse. Det fremgår af selskabets regnskab for årets første tre måneder, som blev offentliggjort onsdag morgen.

Produktionen udgjorde i første kvartal 179.000 tønder, svarende til et gennemsnit på 1993 tønder om dagen. Det er lidt over selskabets forventninger til hele året om en gennemsnitlig produktion på 1650-1900 tønder olieækvivalenter, som fastholdes.

Færøsk olieselskab udvider 

Omsætningen faldt i kvartalet til 112,7 mio. kr. fra 121,7 mio. kr. i første kvartal sidste år, og bruttoresultatet blev reduceret til 38,8 mio. kr. fra 54,2 mio. kr. Det primære driftsresultat før efterforskningsudgifter (EBITDAX) faldt til 47,5 mio. kr. fra 69,8 mio. kr. og var ifølge selskabet på linje med det ventede. Kvartalet var i øvrigt påvirket af en nedskrivning på Langlitinden-efterforskningsbrønden, hvorfra hovedparten af omkostningerne dog ventes at være fradragsberettiget i Norge.

Atlantic Petroleum afnoteres i Island

Stigende efterforskningsudgifter

Udgifterne til efterforskning steg i perioden til 81,3 mio. kr. fra 35,7 mio. kr. Selvom efterforskningsbrønden i Langlitinden stødte på kulbrinter, vurderes den ikke at være kommerciel på det nuværende stadie, og derfor er omkostningerne relateret til brønden blevet udgiftsført i løbet af dette kvartal, forklarer Atlantic Petroleum, der har et omfattende efterforskningsprogram.

"Vi har et år foran os med mange potentielle værdi-triggere. Vi har yderligere tre efterforskningsbrønde i 2014, og vi er også i gang med at trimme vores program for 2015 og derefter i takt med, at vores omfattende portefølje, som vi har opbygget over de seneste tre år, begynder at levere gode boreudsigter," udtaler administrerende direktør Ben Arabo i regnskabet.

Atlantic Petroleum venter stadig et resultat af primær drift før efterforskningsudgifter på 125-175 mio. kr. i 2014.

Atlantic Petroleum mærket af produktionsknas

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs