EnergiWatch

Kraftig kritik af Statoil for nyt kemikalieudslip

Det norske miljødirektorat har nu igen fat i Statoil, fordi energiselskabet er anmeldt for et kemikalieudslip. Sidste år fik Statoil skarp kritik i en lignende sag. "Vi ser på det med alvor," siger direktoratets direktør.

Foto: Harald Pettersen - Statoil

Norges Miljødirektorat har anmeldt Statoil for et nyt kemikalieudslip, denne gang fra Statfjord B-feltet i Nordsøen, skriver Dagens Næringsliv.

Injektionsbrønden, hvor udslippet skete, blev lukket i juli sidste år, men på det tidspunkt havde den allerede udledte næsten 1000 m3 borevæske med indhold af kemikalier, ifølge Aftenposten.

"Miljødirektoratet ser alvorligt på, at Statoil ikke havde et tilstrækkeligt system til at forhindre lækager fra injektionsbrønden på Statfjord B. Virksomheden fulgte heller ikke op på klare indikationer på, at noget var galt med yderligere undersøgelser. Dermed fortsatte injektionen i flere uger til trods for, at materiale endte på havbunden," siger direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet til avisen.

Miljøorganisationen Bellona har allerede anmeldt Statoil i sagen.

Statoil fik så sent som sidste år også kraftig kritik fra direktoratet, fordi selskabet først sidste år oplyste om en tidligere lækage fra Njord-feltet mellem 1999 og 2006.

EU savner sladrehank i sag om oliekartel

Norsk olieværft venter stor forretning i år

Mere fra EnergiWatch

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs