Storbritannien strammer skatteregler for boreselskaber i Nordsøen

Den britiske finansminister vil nu skærpe skattereglerne for boreselskaber i Nordsøen. Selskaberne slipper for billigt er begrundelsen, skriver Reuters.
AF LOUISE VOGDRUP-SCHMIDT, SHIPPINGWATCH

Når olieselskaberne borer i den engelske del af Nordsøen, betaler de kun en mikroskopisk skat i forhold til deres omsætning. Hvis de overhovedet betaler nogen.

Det mener i hvert fald den britiske regering, der nu vil sætte skatten på boringer i Nordsøen op. Det skriver Reuters.

Den britiske bore-industri omsætter årligt for mindst 2 mia. pund, og nu skal beskatningen af dem altså ske til den britiske statskasse og ikke de mange andre skattely, som industrien ellers har placeret sig i. I 20 år er det ifølge myndighederne lykkedes industrien ikke at betale nogen nævneværdig skat.

"På nuværende tidspunkt har nogle olieselskaber en signifikant indtjening i Storbritannien og er i stand til at flytte op til 90 pct. af denne profit udenlands og væk fra det britiske skattenet," siger en talsmand for de britiske skattemyndigheder til Reuters.

Både myndigheder og i særdeleshed boreselskaberne har været udemærket klar over de gunstige forhold, men først efter mange år er regeringen klar til at ændre reglerne. Det er især selskaber som Transocean, Ensco og Rowan, som har nydt godt af de lempelige skatteregler.

Den danske beskatning af Nordsøen har også været til stor debat. Regeringen har varslet en beskatning, der vil give i alt 20,5 mia. kr. til statskassen. Men der er usikkerhed om, hvorvidt skatterne reelt vil blive indkrævet. Det er bl.a. Dong og Maersk Drilling, der skal til at betale mere i skat.

Denne artikel er leveret af vores søstersite ShippingWatch.

Nordmænd finder sikkerhedsbrist hos Maersk Drilling

20.000 nye ingeniører til Nordsøen i år 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også





Photo: Ørsted

Havnearbejdere protesterer over Ørsted

For abonnenter