Ukraine-konflikt holder hånden under oliemarked

Olieprisen ville være højere uden krisen i Ukraine, siger analytiker.
Præsident Vladimir Putin og premierminister Dmitri Medvedev | Foto: Mikhail Klimentyev, AP - polfoto
Præsident Vladimir Putin og premierminister Dmitri Medvedev | Foto: Mikhail Klimentyev, AP - polfoto
AF RITZAU FINANS

De internationale råvaremarkeder er fortsat præget af den geopolitiske udvikling mandag.

De stigende spændinger i Ukraine øger frygten for, at de russiske olieleverancer vil blive påvirket, hvilket holder priserne på råolie oppe.

"Markedet er bekymret for Ukraine og olie stiger på denne situation. Hvis ikke det var for det, ville vi nok se et blødere marked," siger råvarechef Tom James fra Navitas Ressourcer i Dubai til Bloomberg News.

Søndagens selvbestaltede folkeafstemning om uafhængighed i Østukraine viste, at 89 pct. har stemt ja, mens kun 10 procent har stemt imod. Det oplyser formanden for den valgkommission, som den selvbestaltede Folkerepublikken Donetsk har nedsat.

"Det kan betragtes som det endelige resultat," lød det fra Roman Lijagin kort efter, at stemmelokalerne i Donetsk og Lugansk-regionen lukkede søndag.

Resultatet kom overraskende hurtigt fra de prorussiske valgtilforordnede, idet tidligere meldinger har lydt på, at et foreløbigt resultat kunne være klar mandag ved middagstid.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 108,30 dollar, hvor den torsdag eftermiddag stod i 108,10 dollar per tønde. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 100,15 dollar mod en pris på 100,60 dollar fredag ved 17-tiden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs