EnergiWatch

Medie: Fredriksens Seadrill indgår hemmeligt forlig

Uden det store postyr har Fredriksens Seadrill indgået et forlig med de norske skattemyndigheder om 1,5 mia. norske kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Tilbage i 2011 fik John Fredrikses rigselskab et skattesmæk på 1,5 mia. norske kroner. En regning, som selskabet siden da har nægtet at betale til de norskel skattemyndigheder, og derfor var striden berammet til at skulle for retten i Oslo d. 12. maj, skriver Dagens Næringsliv.

Men få uger inden retssagen retssagen har parterne tilsyneladende indgået et hemmeligt forlig. Ingen har ønsket at udtale sig om sagen til det norske medie, og aftalen er ikke blevet meldt til børsen i Oslo, hvor Seadrill er noteret.

Sagen stammer tilbage fra 2007-2008, hvor Seadrill etablerede sig på den norske øgruppe Svalbard, hvor der på daværende tidspunkt var gunstige skatteforhold med en skatteprocent på 16 mod 28 pct. på fastlandet. Men i 2011 ændrede regeringen imidlertid forholdene, så alt overskud over ti mio. norske kroner skulle dækkes af det normale skatteniveau i Norge.

Det ramte altså Seadrill, der siden skattesmækket har kaldt den ubetalte regning for "usikker skatteposition" i sine regnskaber. Få uger efter at skatteændringen trådte i kraft, lukkede Seadrill selskabet på Svalbard.

I 2012 gjorde John Fredriksen alvor af sine trusler om at flytte offshoreselskabets hovedkvarter fra Stavanger i Norge. Hovedårsagen var ifølge selskabet problemer med at tiltrække de rette medarbejdere på grund af høje lønninger.

Ny norsk insidersag i offshoresektoren

Seadrill sikrer sig fire nye kontrakter

Seadrill forbereder sig på lavere aktivitet

Artiklen af leveret af EnergiWatch' søstersite ShippingWatch.

Mere fra EnergiWatch

Norge slynger over 50 nye olielicenser ud

Den norske oliekæmpe Equinor tegner sig for godt halvdelen af alle nye licenser på norsk sokkel, hvor der fortsat er stor interesse for at finde nye olie- og gasforekomster.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs