EnergiWatch

Johan Sverdrup lyspunkt i Lundins regnskab

Svenskerne kan ikke leve op til forventningerne i årets første tre måneder, men Nordens nye megafelt hjælper på fremtidsudsigterne.

Det svenske olie- og gasselskab Lundin Petroleum har ikke kunnet leve op til analytikernes forventninger i første kvartal af 2014. Det delvist Maersk Oil-ejede oliefelt Johan Sverdrup byder dog på godt nyt.

I det svenske selskabs regnskab er omsætningen for perioden på 235 mio. dollar mod 310 mio. dollar i første kvartal sidste år. Dette kvartals omsætning er dog et stykke fra, hvad analytikerne ventede, idet de ifølge Bloomberg News regnede med en omsætning på 255 mio. dollar.

Nettoresultatet for Lundin Petroleum i første kvartal landede på 3,2 mio. dollar mod 47 mio. dollar i samme periode 2013. Derudover endte produktionen af tønder olie om dagen (boepd.) i første kvartal lavere end i samme periode for et år siden.

Der er dog glædeligt nyt fra Lundin Petroleum i regnskabet, da den konceptuelle udviklingsplan for fase-1 af Johan Sverdrup feltet i løbet af kvartalet blev godkendt af selskabets licenspartnere.

"Johan Sverdrup feltets betydning på vores reserver og produktion vil blive kolossale, idet dette felt alene vil kunne give stigninger på over tre-fire gange de reserver og den produktion, som vi har i øjeblikket," skriver Lundin Petroleum i regnskabet.

Maersk-konkurrent fyrer 40 

Ny boring på vej i Johan Sverdrup 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs