EnergiWatch

Citigroup vinder Norges oliefond

Det bliver Citigroup, der kommer til at sikre værdipapirerne i Norges 865 mia. dollar store oliefond.

Citigroup har vundet en syv-årig kontrakt foran bl.a. JPMorgan og skal sikre værdipapirerne i verdens største statslige investeringsfond, Norges oliefond. Tabet af Norges oliefond er en skuffelse for JPMorgan, der har ansat personale og investeret millioner i afdelingen.

Det skriver Financial Times.

Både Citigroup og JPMorgan har gennem en periode integreret deres afdeling for håndtering af værdipapirer med investeringsafdelingen i forsøget på at reducere omkostningerne og krydssælge en række produkter. Citigroup betragtes dog som den mest globale investeringsbank, med afdelinger i 101 lande, hvilket betyder, at banken sjældent behøver at indgå aftaler med partnerbanker, når banken ønsker at investere i udviklingsøkonomier.

"Fra Norges oliefonds side ønsker man at have en partner, der havde et indgående kendskab til samtlige markeder, især i udviklingsøkonomierne," siger Okan Pekin, der er global chef for investorservice hos Citigroup, til Financial Times.

Norges oliefond, der er en af verdens største investorer med et portefølje på 865 mia. dollar og i snit ejer 1,3 pct. af alle børsnoterede virksomheder, har gennem de sidste år i høj grad prioriteret investeringer i udviklingsøkonomier.

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs