EnergiWatch

Regeringen vil arbejde med olie- og gasstrategi

Ressourcerne i Nordsøen skal udnyttes så effektivt som muligt. Regeringen barsler med ny strategi.

Foto: Mikkel Tariq Khan, Polfoto

Regeringen vil i samarbejde med branchen arbejde på en strategi for olie- og gasområdet, så ressourcerne i Nordsøen kan udnyttes så effektivt som muligt.

Det fremgår af en meddelelse på klima-, energi- og bygningsministeriets hjemmeside.

Arbejdet skal især se på behovet for at renovere og forny infrastrukturen, så eksisterende og nye fund udnyttes bedst muligt. De nuværende prognoser arbejder med en gennemsnitlig indvindingsgrad på 26 pct. Kan den løftes med bare et pct.point til 27, modsvarer det 70 mia. kr. i ekstra produktionsværdi ifølge ministeriet.

"Vi ved, at vi frem mod 2050 fortsat vil bruge olie og gas. Det kan vi lige så godt selv hente op, hvis det er muligt. Det vil forlænge den periode, hvor vi er nettoeksportør og dermed udskyde det tidspunkt, hvor vi skal bruge udenlandsk valuta på at importere olie og gas. Jeg ser derfor frem til, at strategien næste år munder ud i klare anbefalinger til regeringen," siger Rasmus Helveg Petersen, der er klima-, energi- og bygningsminister i meddelelsen.

Strategiarbejdet skal være afsluttet i maj næste år.

Udsigt til ny jobfest i den britiske offshore-sektor

Analyse: Derfor trækker Shell sig ud af Danmark

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs