EnergiWatch

Mohn-søn vil stoppe salg til Alfa Laval

Dramaet om den norske familieejede pumpeleverandør, Frank Mohn, fortsætter. Søn har sat advokater på sagen.

Foto: Teekay

Alfa Lavals køb af den norske pumpeleverandør Frank Mohn er ved at udvikle sig til en dramatisk familiefejde mellem far og søn, hvor faderen ifølge sønnen, Frederik Mohn, er gået bagom ryggen på ham og ikke informeret om det forestående salg, før det var for sent at komme med indsigelser.

Ifølge det norske medie Dagens Næringsliv har det fået Frederik Mohn til at sætte advokater på sagen, hvis opgave er at få standset salget af virksomheden, hvor han ejer 32,2 pct. af aktierne og derfor burde have haft forkøbsret. Det afviser Trond Mohn, faderen, dog over for Dagens Næringsliv.

Argumentet er blandt andet, at virksomheden i efteråret sidste år blev delt op i tre områder med Wimoh As som ejende selskab. Det er dette selskab, som både Frederik Mohn, Trond Mohn og hans søster Marit Mohn sammen ejer, og hvor Frederik Mohn har 32,2 pct. af aktierne.

Kan stoppe udbytte

Og fordi det ikke er aktierne i dette selskab, men i et af de tre områder, nemlig Framo Core, der sælges, bortfalder forkøbsretten, lyder det. Såfremt salget bliver til noget - det skal først godkendes af myndighederne - ser Frederik Mohn frem til et udbytte på omkring fire mia. NOK for salget. Men i realiteten kan hans far og faster holde på udbyttet, hvis flertallet ønsker at bruge de 13 mia. nkr., som man har solgt selskabet for, til noget andet.

"Bliver salget gennemført, og holder de pengene tilbage, så er komplottet totalt. Men det kan jeg egentlig ikke forestille mig. Jeg forventer, at pengene fordeles til aktionærerne, hvis der bliver et salg," siger han til Sysla.no ifølge Dagens Nærringsliv.

Mandag annoncerede Alfa Laval, at selskabet havde købt Frank Mohn for 13 mia. nkr.

Alfa Laval-køb skaber norsk familiestrid

Alfa Laval ser potentiale i USA og Asien

Rederiforeningen sætter fokus på offshore

Alfa Laval køber Frank Mohn for 13 mia NOK

Mere fra EnergiWatch

Norge slynger over 50 nye olielicenser ud

Den norske oliekæmpe Equinor tegner sig for godt halvdelen af alle nye licenser på norsk sokkel, hvor der fortsat er stor interesse for at finde nye olie- og gasforekomster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs