EnergiWatch

Alfa Laval-køb skaber norsk familiestrid

Alfa Lavals køb af den norske pumpevirksomhed Frank Mohn har fået søn og storaktionær Frederik Mohn op på barrikaderne. Salget er ikke sikkert, siger han. Det afviser Alfa Laval CEO.

Alfa Lavals 13 mia. norske kroner store opkøb af den norske pumpevirksomhed Frank Mohn, har skabt splid i de interne rækker i selskabet, og umiddelbart efter salgets annoncering meldte sønnen Frederik Mohn sig på banen.

Han er storaktionær i Frank Mohn med 32 pct. af aktierne, skriver Dagens Næringsliv, og fik først nys om salget lørdag, sagde han.

Derfor er ingenting afgjort for hans ejerandel, påpeger han, der mener, at faderen, Trond Mohn, er gået bag hans ryg.

Omvendt støtter Trond Mohns søster, der ejer 20 pct. af aktierne, salget.

Med et "vi får se, om vi sælger til dem", forsøgte Frederik Mohn dog at skabe tvivl om aftalen. Måske ønskede han at være minoritetsaktionær, som han udtrykte det over for Dagens Næringsliv. Men Alfa Lavals CEO Lars Renströn står fast:

"Vi køber 100 pct. af selskabet," siger han til Dagens Næringsliv og mener, at udtalelserne fra Frederik Mohn er ren spekulation.

Aftalen er underskrevet, understreger han.

Mandag morgen annoncerede Alfa Laval og Frank Mohn med bestyrelsesformand og aktionær Trond Mohn i spidsen, at Alfa Laval har købt producenten af marine- og offshorepumper. Købet kræver myndighedernes godkendelse, før transaktionen er endelig.

Frank Mohn, der har hovedsæde i Bergen, Norge, beskæftiger ca. 1.200 medarbejdere, og havde en omsætning på 3,4 milliarder norske kroner og en ordretilgang på 6,1 milliarder norske kroner i 2013.

Alfa Laval ser potentiale i USA og Asien

Rederiforeningen sætter fokus på offshore

Udsigt til ny jobfest i den britiske offshore-sektor

Alfa Laval køber Frank Mohn for 13 mia NOK

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs