EnergiWatch

Analyse: Saudi Arabien sikrer olien i 2014

Selvom flere OPEC-lande har kæmpet med olieproduktionen, har Saudi Arabien sikret stabilitet og vil gøre det fremadrettet, skriver Global Risk Management i kvartalsanalyse.

Foto: SaudiAramco

En stabil olieproduktion fra de olieproducerende land (OPEC) afhænger i den grad af Saudi Arabien, der sammen med sine allierede - Kuwait, De Forende Arabiske Emirater og Qatar - i flere år har varieret den månedlige olieproduktion fra næsten 8,83 millioner tønder per dag (mbpd) til 10,18 mbpd. På den måde har landet sikret en stabil oliestrøm, og det vil sandsynligvis også blive scenariet i 2014, anslår Global Risk Management i en kvartalsanalyse.

Den globale efterspørgsel på olie og forsyning fra ikke-producerende lande vil reducere verdens behov for olie fra OPEC-landene med omkring 0,5 mbpd mellem 2013 og 2014 til 30 mbpd. Det er ifølge Global Risk Management lidt mindre end OPEC's produktion i februar 2014, hvilket blandt andet skyldes en stigning i den irakiske olieproduktion til 3,5 millioner tønder per dag. Det højeste siden begyndelsen af krigen mellem Iran og Irak i 1980.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs