EnergiWatch

Aktiesplit i Mærsk på vej

Mærsk laver et aktiesplit, så det bliver lettere for private investorer at få fingrene i selskabets aktier.

Der er mandag givet grønt lys til, at A.P. Møller - Mærsk udsteder fondsaktier og gør aktien "billigere" at købe.

Aktionærerne vil snart modtage fire nye fondsaktier for hver aktie, de har i forvejen, så der i alt bliver fem gange så mange aktier i omløb som før.

Det blev vedtaget på mandagens generalforsamling i Bella Center næsten enstemmigt. Det er ikke overraskende, da Mærsk-fondene, der sidder på store aktieposter, stemmer for.

Dermed vil aktiekursen også falde til omtrent en femtedel, så der ikke længere skal så mange penge op af lommen for at blive Mærsk-aktionær.

Der er flere aktionærer, der har ønsket at få en lavere kurs på aktierne, og det har bestyrelsen derfor lyttet til, fortæller formand Michael Pram Rasmussen fra talerstolen ved generalforsamlingen.

- Aktien bliver nemmere at håndtere, også for de mange, der ønsker at have aktien i en pensionsordning, hvor der er regler for, hvor stor en andel af sine midler, man må have investeret i et selskab. Det er baggrunden for forslaget, sagde Michael Pram Rasmussen.

På forsamlingen var der også ros til initiativet fra ATP's aktiechef, Claus Wiinblad, samt Jens Møller Nielsen fra Dansk Aktionærforening.

Den nuværende kurs på godt 65.000 kr. vil "falde" til omtrent 13.000 kr., når ændringen er formelt gennemført på fondsbørsen.

På generalforsamlingen blev det også godkendt at betale 1400 kr. i udbytte for hver af de gamle aktier.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs