EnergiWatch

Robert Uggla valgt ind i bestyrelsen

Rokaden i Mærk-bestyrelsen er på plads - Robert Mærsk Uggla er blevet valgt ind.

Så er det officielt: Rokaden i Mærsk-bestyrelsen er gennemført, og Robert Mærsk Uggla, barnebarn til Mærsk Mc-Kinney Møller og søn af næstformand Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, er blevet valgt ind.

Sammen med Robert Uggla er også den tidligere Goldman Sachs-vicedirektør, Dorothee Blessing, og Danfoss-direktør Niels B. Christiansen valg ind i A.P. Møller - Mærsks bestyrelse.

Desuden sætter to medarbejdere, Renata Frolova og Palle Vestergaard Rasmussen, sig ved bestyrelsesbordet. De er alle valgt ind ved den lyseblå koncerns generalforsamling i Bella Center mandag.

De fem afløser Leise Mærsk Mc-Kinney Møller, ældste datter til Mærsk Mc-Kinney Møller, samt de hidtidige bestyrelsesmedlemmer Jan Tøpholm, Lars Pallesen, John Axel Poulsen og Erik Rasmussen.

"Det er en stor udskiftning, men det skal ses i lyset af, at der ikke var nogen udskiftning sidste år. Med ændringen har vi ønsket at øge internationaliseringen af bestyrelsen - og en foryngelse," siger formand Michael Pram Rasmussen ved generalforsamlingen.

36-årige Robert Uggla er i dag chef for en af Mærsk-koncernens shippingselskaber, bjærgnings- og slæbebådeforretningen Svitzer. Han kom ind i Mærsk-gruppen for 10 år siden og har blandt andet været chef for Maersk Line i Dubai samt for tankskibsrederiet Broström fra 2009 til 2012.

"Han her en god og bred indsigt i gruppens forretning, især inden for shipping. Han har ledelseserfaring fra en række positioner," bemærker Michael Pram Rasmussen, og tilføjer:

"Desuden er der tale om et generationsskifte i den stiftende families engagement i bestyrelsen," nævner formanden.

Formanden selv, samt den anden næstformand Niels Jacobsen og Arne Karlsson, Robert Routs, Jan Leschly og Sir John Bond, blev alle genvalgt til Mærsk-bestyrelsen.

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs