Olieselskaber: Norske sikkerhedsregler for dyre

De norske myndigheder må gøre mere for at vurdere nytteværdien af sikkerhedsregler i forhold til omkostningerne, mener olieselskaberne.
Foto: Gazprom
Foto: Gazprom
AF OLE ANDERSEN, SHIPPINGWATCH

Effekten af mange sikkerhedsregler, som de norske myndigheder løbende enten indfører eller ændrer på i offshoreindustrien, er begrænset. Det er omkostningerne for olieselskaberne til gengæld ikke, og nu kræver selskaberne nytte-vurderinger af de dyre sikkerhedstiltag på norsk sokkel, skriver Dagens Næringsliv.

"Dagens regelsæt er meget dyrt at opretholde. Myndighederne gør ikke nok for at vurdere nytten af reglerne i forhold til omkostningerne, når de kommer med nye regler eller ændringer af de eksisterende," siger Knut Thorvaldsen, direktør for HMS i brancheorganisationen Norsk Olje og Gass, der repræsenterer olieselskaberne på norsk sokkel.

Modparten til olieselskaberne er Petroleumstilsynet, der er ansvarlig for, at sikkerhedsregler beskytter både menneskelige og økonomiske ressourcer i olieselskaberne.

"Der sker fortsat hændelser, og industrien kan ikke tåle begivenheder, der truer ansattes sundhed, miljøet og sikkerheden. Vi kommer ikke med unødvendige krav. Vi kommer med krav baseret på ny viden og erfaringer," siger Anne Myhrvold, direktør i Petroleumstilsynet.

Ifølge  Knut Thorvaldsen er olieselskaberne ikke ude på at slække på sikkerheden.

"Der skal sættes strenge krav til os, fordi vi arbejder med olie og gas under højt tryk. Vi vil ikke bringe sikkerheden i fare. Men vi ser en del initiativer fra myndighederne, som giver dyrere løsninger uden tilstrækkelig nytteværdi. Man kan godt varetage sikkerheden samtidig med fornuftige rammevilkår," siger  Knut Thorvaldsen, der efterlyser forenkling og en højere af internationalisering af sikkerhedsregler i Norge, til Dagens Næringsliv.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs