Mærsk Oil glæder sig over britisk skatteforslag

Englands premierminister George Osborne havde glædelige nyheder med til Maersk Oil, da han onsdag fremlagde budgettet for 2014.
Foto: Maersk Oil
Foto: Maersk Oil
AF RITZAU FINANS

En række skatteundtagelser for udvikling af felter i Nordsøen er blevet forlænget af den britiske regering i forbindelse med fremlæggelsen af budgettet for 2014. Det gør en stor forskel for Maersk Oils udvikling af Culzean-feltet, der er en vigtig del af Mærsk-divisionens målsætning om at producere 400.000 tønder olie om dagen i 2020.

"Annonceringen er en meget velkommen udvikling, der kan forbedre udsigterne for Culzean-projektet i Nordsøen. Hvis udviklingen af Culzean bliver godkendt, vil det være en investering på mere end 3 mia. pund, med investeringer for yderligere milliarder pund over projektets levetid," skriver administrerende direktør for Maersk Oil Jakob Thomasen i en kommentar.

Culzean-feltet er et af tre afgørende felter for Maersk Oils løfte om, at nå en produktion på 400.000 tønder olie om dagen i 2020 i forhold til 2013's rate på 235.000 tønder olie om dagen. Maersk Oil ejer 49,99 pct. af feltet mens JX Nippon og BP sidder på resten.

Maersk Oil har tidligere meddelt, at man venter en produktionsandel fra Culzean-feltet på 20.000-45.000 tønder olie om dagen

Statoil-boss besvarer kritik af udlandseventyr 

"Det er hans klart største job"

Maersk Drilling: Olieselskaber tilbyder kortere kontrakter 

Maersks satsning på olie møder hårde bump 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Foto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter