EnergiWatch

Olieselskab borer tørt og får tørre kurstæsk

Britiske Ophir Energy oplever det største kursfald i sin tid på børsen.

Det britiske olie- og gasselskab Ophir Energy oplever onsdag det største kursfald nogensinde i sin tid som børsnoteret selskab.

Ophir Energy betaler prisen for, at en boring ved Gabon i det vestlige Afrika har vist sig ikke at have kommercielt potentiale for hverken gas eller olie. Det er ikke ligefrem aktionærernes kop te.

Aktien i selskabet falder onsdag formiddag hele 18,4 pct. til 241 pence. Så drastisk et dyk har aktien aldrig taget i de tre et halvt år, den har været i offentlig handel. Samtidig bliver der handlet gevaldigt med Ophir Energys aktier i forhold til det normalt niveau.

Med kursdykket er Ophir Energy det mest faldende selskab i det brede europæiske Stoxx 600-indeks.

Oliesag om prisfusk svæver i det uvisse

Cairn Energy sætter Grønland på standby

"Ufatteligt vigtig sejr" til dansker-projekt i USA

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs