EnergiWatch

Nordea: Ny fase i norsk olieindustri

Olieindustrien går ind i en ny fase med højere omkostninger og lavere vækst. Med nedgang på leverancesiden risikerer vi et stramt marked med højere oliepriser i to til tre år, anslår Nordea.

Foto: Øyvind Hagen - Statoil

Der er nye toner i den globale olieindustri, hvor mange af verden store store olieselskaber som Statoil, BP og Chevron i løbet af de sidste måneder har været utroligt enige om at skære ned på fremtidige investeringer. Omkostningsniveauet får også en gennemgang, hvor særligt Statoil har været i medierne for deres fyringsrunder og udlicitering af forskellig art til udenlandske selskaber.

Og at olieindustrien træder ind i en ny æra, er der ingen tvivl om, slår chefanalytiker i Nordea Thina Margrethe Saltvedt fast i en ny analyse af udviklingen på den norske sokkel. Højere omkostninger og lavere vækst har ledt til selskaberne udmeldinger, der også betyder, at nye projekter for at udvide produktionskapaciteten bliver sat på standby.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesa melder om milliardtab

Massivt driftsunderskud i Siemens Gamesas første kvartal får mølleproducenten til at nedjustere forventningerne til helåret. Leverandørkædeproblemerne trækker ud, lyder det.

Hofor udpeger ny direktør

Hovedstadens Forsyningsselskab ansætter Henrik Plougmann Olsen som selskabets nye direktør. Han kommer fra en stilling som topchef i Metroselskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs