EnergiWatch

Asiatisk væksttiger øger import af olie og gas

Fra hovedsageligt at servicere eksportmarkeder med olie, gas og kul, presser højere indenlandsk efterspørgsel, lavere olieproduktion og manglende investeringer Indonesien til at importere mere energi, skriver EIA.

Indonesiens energiproduktion er under forvandling og fra hovedsageligt at betjene eksportmarkederne med olie, gas og kul, skal landet nu i højere grad kigge på behovet på hjemmemarkederne. Men usikkerhed om myndighedernes kontrol og manglende investeringer udfordrer industrien, skriver EIA i en ny analyse.

Indtil 2009 var Indonesien en del af OPEC-landene, men trak sig på grund af fald i olieproduktionen, hvilket ikke hjalp på det stigende energiforbrug i landet. Alligevel var Indonesien verdens største eksportør af kul i 2012 og den fjerdestørste eksportør af LNG i 2013. Men i takt med at landet forsøger at møde sine eksportforpligtigelser og tjene penge gennem salget til internationale markeder, skal efterspørgslen på hjemmemarkedet også mødes.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Siden april har Energistyrelsen modtaget 43 ansøgninger om åben dør-projekter. Selv om to tredjedele er sorteret fra får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs