EnergiWatch

Millioner til grønt brændstof i Gøteborg

Det svenske olieselskab Preem vil øge produktionen af grøn diesel fra sit raffinaderi i Gøteborg Havn og investerer 33,5 mio. euro.

Det svenske olieselskab Preem, der producerer grøn diesel i Gøteborg Havn, vil øge produktionen og investerer derfor 33,5 mio. euro i at udbygge virksomhedens raffinaderi.

Siden 2010 har Preem produceret dieselolie baseret på en olie fra træindustrien (talloil). Olien bliver transporteret fra Piteå til havnen i Gøteborg, hvor den bliver raffineret, så den opnår samme egenskaber som almindelig dieselolie. Slutproduktet indeholder en tredjedel vedvarende indhold også kendt som Evolution Diesel. Også andre vegetabilske eller animalske olier kan bruges i produktionsprocessen, inklusiv rapsolie.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs